diumenge, 29 de març del 2020

FEM DE CUINERS


Holaa a tot@s
Com que he vist que alguns nois i noies s'han dedicat al llarg d'aquests dies a l'elaboració d'algun dolç, us suggereixo que amb l'ajut dels pares prepareu una recepta que ens serveixi per fer un berenar o un postre.

Una vegada l'hàgiu preparat , abans o després de tastar-la, cal que escriviu la recepta. Serà un exercici d'expressió escrita que hareu de fer . Si voleu podeu posar-hi la fotografia.  Jo us poso un exemple.


                                               
 INGREDIENTS:
Galetes de mantega - Galletas de mantequilla                             
250 g de farina.

125 g de mantega.

100 g de sucre.

50 ml de llet.

1 culleradeta (5g) de llevat en pols o impulsor (Royal).



 1. En un bol barregeu amb una espàtula de fusta la farina, el llevat, el sucre, la mantega pomada i la llet freda. Treballeu la massa amb les mans i quan veieu que es desenganxa de les parets del bol, treieu-la i poseu-la sobre el marbre de la cuina. Amasseu-la amb les mans, fins que quedi ben fina.

2.Enfarineu el marbre i esteneu amb un carró la pasta, que faci 3 mm de gruix. Talleu les galetes amb motlles de formes o amb un got per fer-ne rodones. 3. Poseu un paper en una plàtera de forn. Poseu-hi les galetes l´una al costat de l'altra i coeu-les al forn escalfat 20 min a 180 ºC. 4. Els últims 3 minuts enceneu el gratinador perquè es facin daurades per sobre. Treiem la safata del forn i separeu les galetes amb una espàtula. Deixeu-les refredar




BON PROFIT !!!